Miksi blogimaailmaan?

Esittelin edellisessä blogipostauksessani hieman itseäni ja asioita, jotka kuvaavat minua ja vaikuttavat siihen, kuka minä olen. Tällä kertaa tahtoisin avata syitä sille, miksi haluan kirjoittaa blogia. En suinkaan halua kirjoittaa ihan mistä vain. Tätä syytä varten jätin edellisestä postauksestani pois yhden minua kuvaavan piirteen, koska se sopii tähän aiheeseen vielä paremmin.

Vaikuttaminen

Tykkään pohtia erilaisia vaihtoehtoisia ratkaisuja ongelmiin. Seuraan myös aktiivisesti Turun rakennusprojekteja sekä keskustelua mm. uusista investoinneista. Kaiken tämän seuraaminen sivusta on ihan mukavaa, mutta jotenkin samalla turhauttavaa. Minulla on sanottavaa Turun asioihin. Haluan tuoda oman mielipiteeni julki ja olla omalta osaltani vaikuttamassa ja kehittämässä erityisesti Turkua. Siksi siis lähdin mukaan politiikkaan. Kristillisdemokraatteihin liityin taas siitä syystä, että KD:n arvot ja linjaukset kulkevat omien ajatusteni kanssa varsin yhteneväistä polkua.

Koen, että blogimaailma on yksi mahdollinen tapa vaikuttaa. Yksi mahdollinen tapa miljoonille ja miljoonille ihmisille tuoda mielipiteitään ja ajatuksiaan esille. Ehkäpä siis minäkin voisin tehdä niin. Sen sijaan, että juttelen ja mietiskelen asioita lähipiirissäni tai itsekseni, voin jakaa ajatukseni tänne. Ja saada niille mahdollisesti myös kommentteja ja argumentteja sekä puolesta että vastaan. Siten minä ja toivon mukaan myös muut oppivat lisää. Tämän vuoksi aloitin kirjoittamaan blogia.

Olen ehdolla tämän kevään kunnallisvaaleissa, joten blogin aloittaminen tässä vaiheessa saattaa tuntua jonkun mielestä epäilyttävältä. Jopa huomionhakuiselta. Sitä se osakseen ehkä onkin, mutta samalla ei juurikaan. Olen ajatellut blogin avaamista jo pitkään. Vuosia suorastaan. En ole kuitenkaan koskaan saanut tarpeellista tönäisyä ja pakottavaa tarvetta toteuttaa haavettani. Nyt näiden vaalien ja oman ehdokkuuteni kautta sain sen tarpeellisen tönäisyn. Joten tässä minä nyt vihdoin kirjoittelen!

Mistä aion kirjoittaa?

Tähän liittyy hyvin vahvasti tuo vaikuttaminen. Tulen hyvin todennäköisesti kertomaan jotain omasta arkipäiväisestä elämästänikin ja siihen liittyvistä kokemuksista, mutta pääsääntöisesti haluan keskustella ja tuoda omia mielipiteitäni ja ajatuksiani ilmi erilaisiin kunnallisiin sekä maanlaajuisiin päätöksiin ja suunnitelmiin liittyen. En väitä tietäväni kaikesta kaikkea. Siksi toivonkin, että jos seuraat blogiani, kommentoit myös rohkeasti. Jos minulla on mielestäsi väärä käsitys tai tieto jostain asiasta, niin mielelläni kuulen vaihtoehdot ja oikaisen tietoni. Samaan hengenvetoon on kuitenkin todettava, että pyrin tutustumaan julkaisemiini aiheisiin liittyviin aineistoihin ennen kuin julkaisen kirjoituksiani.

Vakavampien aiheiden väliin mahtunee myös aina silloin tällöin oodi Turulle ja sen mahtavuudelle sekä kuvausta jostain muista arkisista kokemuksistani, kuten esimerkiksi matkoista. Sen enempää en kuitenkaan lähde linjaamaan taikka listaamaan aiheita. Antaa ajan näyttää, mistä kaikesta sitä tulee kirjoitettua.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: