Järki hoi, älä jätä!

Olen seurannut viimeiset päivät mielenkiinnolla keskustelua, jonka Aamulehti päätöksellään siirtyä sukupuolineutraaleihin titteleihin aloitti.

Sanna Ukkola kiteytti varsin osuvasti omatkin ajatukseni kirjoituksessaan eilen. Onhan tämä vain yksi suuri vitsi?!? Pakkohan sen on olla?

Mikä ihme tämä sukupuolineutraali trendi, hurmos ja mania oikein on? Kaikkea on tullut vastaan: sukupuolineutraalit vessat, sukupuolineutraalit liikennemerkit, Finlaysonin kyseenalainen kampanja

“Jopa hän-pronomini tulkitaan helpommin mieheksi. Erityisesti miehet tulkitsevat.” Näin totesivat Maikkarin Huomenta Suomessa vieraina olleet kielentutkijat. Molemmat heistä (yllättäen) naisia. Anteeksi. Siis henkilöitä. 

Uskomaton väite. En ainakaan itse ole koskaan edes ajatellut moista. Eikö tämä jo pikkuhiljaa mene naurettavuuden puolelle? Eihän täällä voi kohta enää puhua laisinkaan, kun miehenähän kaikki sanomani lienee piilomaskuliinista! 

Onko se siis tasa-arvoa, että yhtä ajatusmallia (esim. feminismi) ajetaan eteenpäin muiden kustannuksella ja muita tallomalla?

Palasin Swazimaasta Suomeen noin kaksi viikkoa sitten. Swazimaassa on paljon vaikeuksia ja ongelmia, joita me emme täällä Suomessa joudu kohtaamaan. Terveydenhuolto, elintaso, hygienia… Olemme monessa suhteessa etuoikeutettuja, sillä meillä on lähes kaikkea.

Järki ja logiikka meiltä näyttäisivät kuitenkin puuttuvan.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: