Pyöräkaistat: Ajatus hyvä, toteutuksessa toivomisen varaa

Turun kaupunkiympäristölautakunta hyväksyi eilen Kaskenkadulle tulevat pyöräkaistat. Kaistat kulkevat Uudenmaankadun ja Kupittaankadun välisen alueen eli yhteensä noin 600 metrin mittaisen pätkän. Lue asiasta täältä tarkemmin.

Hienoa Turku! Tämä on oikeansuuntaista ajattelua. Samalla on kuitenkin pieni pelon siemen hiipinyt takaraivooni.

Humalistonkatu ei mennyt täysin putkeen…

Humalistonkadulle jo tehdyt ja avatut pyöräkaistat eivät ole toteutukseltaan täysin onnistuneet. Huomaan tämän usein kyseisellä kadulla niin kävellen, pyöräillen kuin toisinaan autolla kulkiessani. Aikomuksena ollut Humalistonkadun liikenteen selkeyttäminen ei ole toteutunut, vaan pahimmillaan jopa mennyt huonompaan suuntaan.

Tähän on mielestäni kaksi selkeää syytä. Ensinnäkin, jalankulkijoille varatun kävelytien ja uusien pyöräkaistojen väliin on jätetty parkkipaikkoja autoille. Tämä aiheuttaa hankaluuksia niin parkkeeraaville autoille kuin myös pyöräilijöille tehden kokonaistilanteesta sekavan. Toiseksi, pyöräkaistat poukkoilevat alkaen ja päättyen erikoisesti, joka lisää ennalta-arvaamattomuutta ja siten potentiaalisia vaaratilanteita. Turkulaisen viime lokakuussa julkaistun artikkelin kuvat kertovat juuri näistä ongelmista. Oheisen artikkelin äänestyksen tuloskin heijastelee selkeästi näitä ongelmia.

…mutta samalla kaavalla jatketaan

Harmikseni huomaan, että ainakin ensimmäisen ongelman suhteen ollaan niin Puutarhakadun kuin Kaskenkadunkin suunnitelmassa toimimassa täsmälleen samalla tavoin. Miksi? Miksei pyöräkaista voisi olla näiden parkkipaikkojen jalkakäytävän puoleisella alueella korotettuna autotiestä luoden näin selkeämmän ja turvallisemman kokonaisuuden? Pyöräkaistan väri olisi yhä punainen, joka erottaisi sen selkeästi jalkakäytävästä.

Toisen ongelmakohdan suhteen saamme selvyyttä vasta tarkempien suunnitelmien julkitulon myötä, mutta Puutarhakadun suhteen pelkään pahinta. Olisiko esimerkiksi Humalistonkadulla ollut lopulta parempi tehdä vain yksi leveämpi pyöräkaista kahden erillisin kaistan sijaan? Kaskenkadulla uskoisin tämän riskin olevan pienempi, sillä liikenne on kyseisellä kadulla yleisestikin sekä Humalinton- että Puutarhakatua vähäisempää.

Summa summarum

Älkää ymmärtäkö minua väärin: pyöräkaistat ovat ajatuksena hyvä, suorastaan erinomainen asia. Toivonkin, että Turku tulee systemaattisesti lisäämään pyöräkaistoja tulevaisuudessa ja näin tullee tapahtumaankin. Toivoisin kuitenkin, että mielessä pidettäisiin myös isompi kokonaiskuva.

Tällä hetkellä pyöräkaistoja tehdään keskustaan pieninä osina sinne sun tänne, jolloin todellisena vaarana on se, että tulevaisuudessa meillä on hyvistä aikeista huolimatta käsissämme epäselvä ja epäkäytännöllinen kokonaisuus, jossa tilanne on vain vaikeutunut ja monimutkaistunut alkutilanteesta.

Olisiko kenties ollut viisaampaa suunnitella ensin suurempi kokonaiskuva ja sitten toteuttaa sen pohjalta pyöräkaistoja suoraan suurempina kokonaisuuksina pienten palasten sijaan? Ja tämä oli siis retorinen kysymys.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

Blog at WordPress.com.

Up ↑

%d bloggers like this: